Protecţia consumatorului de literatură contemporană românească-George Vasilievici

o inițiativă care dorește a veni în sprijinul cititorului -Recenzii

Carte românească la Ierusalim

Cu o participare neîntreruptă de 30 de ani, România se prezintă la ediţia din acest an a Târgului Internaţional de Carte de la Ierusalim (20-25 februarie 2011) cu o bogată selecţie de carte, dar şi cu evenimente culturale de înaltă ţinută (cafenele literare, lansări, lecturi în limbile ebraică şi română).

În premieră, standul Institutului Cultural Român va sta alături de standul naţional, organizat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.


La standul ICR vor fi prezentate cele mai recente volume apărute la Editura Institutului Cultural Român din Bucureşti şi peste 40 de traduceri publicate în străinătate cu sprijinul ICR, prin programele Centrului Cărţii (CENNAC), în total 100 de titluri. Vor fi distribuite, de asemenea, materiale de prezentare a programelor ICR, iar standul se va constitui într-un punct de informare despre evenimentele şi programele derulate de Institut.

Standul naţional va expune peste 300 de titluri de la 20 de edituri din România, printre care Editura Art, Cartea românească, Casa Radio, Corint, Curtea Veche, Humanitas, Jurnalul Naţional, Nemira, Hasefer, Paralela 45, Polirom.

În urma colaborării dintre Ministerul Culturii şi ICR Tel Aviv, numărul de scriitori români care participă la Târgul Internaţional de Carte de la Ierusalim s-a mărit, iar evenimentele la care vor fi prezenţi s-au diversificat şi au crescut calitativ.

În avanpremiera târgului va avea loc la sediul ICR Tel Aviv o conferinţă de presă  comună MCPN şi ICR, în data de 18 februarie

 

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: