Protecţia consumatorului de literatură contemporană românească-George Vasilievici

o inițiativă care dorește a veni în sprijinul cititorului -Recenzii

Scriitorul bulgar Emil Andreev îsi lanseaza romanul Râul de sticla la Libraria Humanitas Kretzulescu

Invitaţie

Scriitorul bulgar Emil Andreev îşi lansează romanul Râul de sticlă la Librăria Humanitas Kretzulescu

Editura Humanitas vă invită la lansarea în prezenţa autorului a romanului Râul de sticlă de Emil Andreev care va avea loc miercuri, 30 martie, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45). Vor vorbi: Emil Andreev, Mircea Cărtărescu, Mariana Mangiulea, Ivan Stankov. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Volumul Râul de sticlă, apărut de curând la Humanitas, în colecţia „Cartea de pe noptieră“, în traducerea Marianei Mangiulea, a obţinut în 2005 Premiul Vick pentru cel mai bun roman bulgar, precum şi Premiul cititorilor. Tradus în engleză, germană, polonă, rusă, sârbă şi slovacă, a fost ecranizat în 2010 de regizorul Stanimir Trifonov.

Un sat pierdut între Balcani şi Dunăre devine locul de întâlnire dintre un scriitor fascinat de antichităţi şi enigme ale istoriei, o tânără medievistă din Franţa şi nişte restauratori chemaţi de preotul local să refacă frescele bisericii. În căldura toridă a două zile şi două nopţi de vară, printre fantomele trecutului şi prezentului, se vor topi pasiuni, reflecţii, iluzii, căutări şi secrete. Râul de sticlă, în care ne cufundăm cu toţii, este viaţa însăşi.

Prozatorul şi dramaturgul bulgar Emil Andreev s-a născut la 1 septembrie 1956 în localitatea dunăreană Lom, nu departe de Vidin. După absolvirea Facultăţii de Filologie din Veliko Târnovo, specialitatea bulgară-engleză, a lucrat ca profesor, jurnalist, editor TV, traducător. S-a remarcat încă din 1996, cu ciclul Povestiri din Lom. Volumelor de proză scurtă Un Secession târziu (1998) şi Insula beţivilor (1999) li s-au adăugat piesele de teatru Să ucizi un prim-ministru (2002), Căutătorii de comori (2003), Bebeluşul (2004), Barca magică a dlui J. (2007).  În 2004 publică romanul Râul de sticlă. A urmat Blestemul broaştei (2006), distins cu Premiul Helicon. În martie 2010 i-a apărut romanul Luca cel nebun.  În ultimii cinci ani s-a dedicat în întregime scrisului, alternând lungi şederi în casa dintr-un sătuc pierdut la sud de Balcani (a şi fost poreclit „Călugărul“) cu scurte treceri prin capitală. În prezent lucrează la un nou roman, Lapte şi sânge.

 

Va asteptam cu drag!

– 

Irina Macedonski
____________________

Specialist marketing
LIBRARIILE HUMANITAS
Piata Presei Libere nr. 1
Corp C, etaj 1, Sector 1
013701 Bucuresti, Romania

Tel: (+4021) 408 83 61
Fax: (+4021) 408 83 51
Mobil: (+40)733669346

 

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: