Protecţia consumatorului de literatură contemporană românească-George Vasilievici

o inițiativă care dorește a veni în sprijinul cititorului -Recenzii

Ședința a XII-a Cenaclului “Universul Prieteniei” – Lansări de carte – Dorina Ciocan (Neculce) și Aurel Stănescu Avram

La  Muzeul „Mihail Sadoveanu” din Iași, 09 aprilie 2011, în cadrul şedinţei Cenaclului Universul Prieteniei  colegii noștri Dorina Ciocan ( Neculce) și Aurel-Stănescu Avram şi-au lansat primele lor volume de autor : – poezii “Lumea din oglindă” de Dorina Neculce și proză  “Dacă aș putea străbate timpul” Dorina Neculce (ediţii îngrijite  editorial de doamna  Didina Sava), și “Adevărul dintre noi” de Aurel Stănescu Avram (ediţie apărută sub îngrijirea doamnei Rodica Rodean) – editate sub egida Asociaţiei Universul Prieteniei. Cu postfeţe de Maria Baciu, şi un scurt cuvânt pe coperta patru de Horia Zilieru, Valentin Ursianu și respectiv Constantin Marafet. Cu o grafică şi copertă de excepţie sub culoarea “Sinesteziilor” Laurei Lucia Mihalca pentru volumele Dorinei şi a Lilianei Nastas Brătescu pentru coperta lui Aurel-Stănescu Avram, volumele de față au strâns biograficul topit în versuri și în povestiri ce îl aduce pe cititor alături de un existențialism kafkanian al scriitorului Aurel-Stănescu Avram și lângă o poetă a “viselor albastre” văzută prin ochii copilului de altădată, sensibilă, venită parcă “din zarea nepătrunsă,/ de patimi pământene”.

 

Îmi plec fruntea de Medee

Autor Dorina Neculce

 

Sufletul te strigă-n limba

sufletelor adormite

ce nu îndrăzneau aseară,

când dormeai, să te sărute.

 

Frumuseții tale sacre,

mâna mea de moartă-vie,

îi înscrie-n taină șoapte

și-o îndeamnă să revie…

 

Iar urechea se deschide

ca stăpân pe lumea largă,

fulger trist pe trupul tău,

unde ochi ascunși adună,

cum și-adună ochi pe coadă

întristată de păună.

 

Și prin gânduri trecătoare,

îmi plec fruntea de Medee.

Îmi duc ciuta la izvoare,

să îți fac din ea,  femeie.

 

 

Dincolo de această împlinire personală, pentru care îi felicit din toată inima, a fost un cenaclu reușit, fiind onorați de prezența  poetului și filologului Horia Zilieru, care a prezentat volumul de versuri “Lumea din oglindă” al Dorinei; actorului Dionisie Vitcu, care a lecturat din volumele autorilor;  domnului Valentin Ursianu, care a prezentat volumul de proză al Dorinei Ciocan (Neculce) “Dacă aș putea străbate timpul”  precum şi de vocile minunate a corului Sfântul Nectarie Junior (coordonatori Elena şi Daniel Popa)-cor în care activează şi fiica Dorinei-Adelina, au făcut ca primăvara să fie cu multă lumină și veselie la Conacul Conului Sadoveanu.
 

 

În cadrul acestui eveniment literar a fost dezbătută tematica „Cultura internautică”- colocviu susținut și moderat de domnul George Ceașu – vorbindu-se cu acest prilej și despre proiectele literare online: Cititor de proză – Republica Artelor,  Esențe, Universul Prieteniei, etc.

http://cititordeproza.ning.com/

http://colectiacititordeproza.weebly.com/index.html

http://falezedepiatra.net/

http://cititordeproza.wordpress.com/ 

http://nicustancu48.ning.com/

http://www.universulprieteniei.org/

http://universulprieteniei.forumgratuit.ro/t467-09-aprilie-2011-sed…

 

Și cum prietenul este puntea spre o lume întreagă, ieri, într-o frumoasă zi de primăvară, Dorina Ciocan (Neculce) ne-a făcut pe câțiva dintre noi să evadăm din zbuciumul citadin și al vieții virtuale pentru a ne bucura împreună cu ea de lumea reală și frumoasă a versurilor, a artei plastice și a prozei scurte.


Felicitări Dorina draga! Felicitări și domnului Aurel-Stănescu Avram, participanților și nu în ultimul rând coordonatorilor cenaclului literar “Universul Prieteniei”!

Vă doresc tuturor multă inspiraţie creativă în continuare!


Reclame

Single Post Navigation

One thought on “Ședința a XII-a Cenaclului “Universul Prieteniei” – Lansări de carte – Dorina Ciocan (Neculce) și Aurel Stănescu Avram

  1. Pingback: Ședința a XII-a Cenaclului “Universul Prieteniei” – Lansări de carte – Dorina Ciocan (Neculce) și Aurel Stănescu Avram | misionara

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: