Protecţia consumatorului de literatură contemporană românească-George Vasilievici

o inițiativă care dorește a veni în sprijinul cititorului -Recenzii

Antologie poetică românească în premieră pe Facebook!

Conceput iniţial ca un spaţiu de socializare şi de mediere interculturalã de către profesoara şi poeta Mariana Bendou din Oneşti, România, prin aderarea unor pasionaţi de literatură, muzica şi artă, amatori sau consacraţi, din România şi din diaspora românească, Clubul virtual (numit acum „EXPRESIA IDEII”) a deschis nebănuite oportunităţi pentru realizarea unor proiecte de grup având utilitate imediată sau de perspectivă.

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_195628220449442&ap=1 )

Denumirea clubului, cea de „Expresia Ideii” a fost sugerată de către solista de muzică populară Lia Lungu iar logoul clubului a fost creat de către artistă plastică Liliana Nastas Brătescu.

Volumul “EXPRESIA IDEII-fruntea cerului asuda”, Editura karta.ro, Oneşti, 2011, este primul volum antologic de poezie ce va cuprinde o selecţie reprezentativă a autorilor şi creaţiilor literare postate până acum în acest club virtual (din România, Serbia, S.U.A, Ungaria, R.Moldova, Elveţia, Spania, Australia, etc.) într-o perioadă relativ scurtă de timp (câteva luni de zile) şi are meritul de a fi SINGURA ANTOLOGIE POETICĂ REALIZATĂ PÂNĂ ACUM PE FACEBOOK !

“Tronează peste acest volum bunul simț al penei și al gândului împlinit spre menirea fiecăruia. Toți autorii, cu frunțile mai încrețite sau mai descrețite de fiorul trupului ca reflecție a sufletului, au așternut stih de viață și de moarte sub imboldul soarelui care degajă energii vitale pentru seva poeziei.Această antologie reprezintă și o premieră prin faptul că este un demers care a străbătut fizicul, ea fiind creația unui club virtual pe care situl Facebook l-a găzduit. Acest demers conturează o antologie unică prin forma de interacțiune a celor care trăiesc poetic în paginile cărții“ (mărturiseşte în postfaţa volumului profesorul drd.Marian Dragomir).

 

autor Mariana Bendou 

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: