Protecţia consumatorului de literatură contemporană românească-George Vasilievici

o inițiativă care dorește a veni în sprijinul cititorului -Recenzii

„Intuiţia rătăcirii mele” (versuri) – DORINA ŞIŞU

Colecţia LIRIK, a editurii Armonii Culturale, anunţă o nouă apariţie editorială:

DORINA ŞIŞU (Dublin, Irlanda) – „Intuiţia rătăcirii mele” (versuri)

Coperta_DSIRMDin colecţia LIRIK a Editurii Armonii Culturale, vă semnalăm o apariţie editorială de excepţie: DORINA ŞIŞU (Dublin, Irlanda) – „Intuiţia rătăcirii mele” (versuri). „După succesul datorat studiului său, intitulat „Incursiune în romanul grec-latin” (Editura Transilvania, Tecuci, 2010), Dorina Şişudovedeşte suficientă forţă creatoare şi o deosebită intuiţie prin abordarea genului liric, fapt care o conduce, azi, la împlinirea unui alt vis al său: acela de a finaliza o carte de poezie, frumos intitulată „Intuiţia rătăcirii mele”. În întreaga lirică a Dorinei Şişu, se împletesc, ca într-o tăcută rugăciune: doruri, frustrări, temeri profunde – la modul retoric, desigur.

Pentru a putea supravieţui unei lumi decadente, aflate la iminentul său apus, în ploaia gri, pornită în urma unei deflagraţii atomice, poeta se identifică, până în cele mai intime aspecte, cu elementele constitutive ale naturii sale profund umane: pământ fetid, vânt, umbră, spirală, păcat, iubire, foame, ură. Poate tocmai acestă profundă identificare zămisleşte în suflet rătăcirea, imposibila rostuire, o perpetuă peregrinare până aproape de aurorele cerului, ori până în miezul fierbinte al cuvântuluiPrintr-o tehnică poetică bine definită, prin asocieri de cuvinte simple, ca formă şi conţinut, autoarea reuşeşte să creeze metafore surprinzătoare, simboluri noi – construcţii esenţiali-zate şi îmbogăţite semantic. Senzaţia pe care o astfel de carte o induce poate fi a unui început de lume, a momentului „înflo-ririi” grăuntelui cosmic care dă naştere Universului. Explozia generează dezordine aparentă în căutare de echilibru, în care haosul îşi face resimţită prezenţa cu insistenţă. Un haos iniţiatic, care poate genera o altă explozie, creînd un cerc vicios ce implică o perpetuă stare de rătăcire. În această stare de rătăcire, eul îşi caută calea, îşi caută echilibrul, fără a avea certitudini, ci doar putere pentru o febrilă căutare..” (Gheorghe A. Stroia)

Portofoliu editorial Armonii Culturale:

Editura Armonii Culturale a fost fondată la Adjud, la 15 iunie 2011 (la 122 de ani de la trecerea în nefiinţă a Luceafărului), cu scopul de a promova cultura scrisă valoroasă şi originală, de a răspândi în lume veşti despre genialitatea românilor de pretutindeni. Născută dintr-o necesitate, editura Armonii Culturale îşi propune să editeze cărţi, de o calitate excepţională (prin conţinut şi prezentare grafică) şi la preţuri fără concurenţă. Procesul de editare calitativ-superior, interactiv, desfăşurat în lumina respectului cuvenit autorilor acceptaţi spre publicare, are ca rezultat un produs finit: CARTEA, ce întruneşte toate calităţile dorite de autor , un produs finit atent supravegheat de editorii noştri. O realizare Armonii Culturale, care va face cinste – cu certitudine – tuturor!

Până în acest moment, editura Armonii Culturale a inaugurat, cu noi titluri de carte următoarele colecţii (vor urma, cu siguranţă, altele): 

COLECŢIA  ERUDIT (carte şcolară, ştiinţifică şi enciclopedică):
1.Adina Voica Sorohan – Textul liric: abordare transdisciplinară (nivel liceal);
COLECŢIA LIRIK (poezie):
1.Andreea – Maria Dănilă, Femeia de zăpadă;
2.Ionel Marin – Picături de timp;
3.Speranţa Miron – Glezna Timpului;
4.Capricii Efemere – antologie de poezie Cleopatra (Casa Gândului);
5.Emil Druncea – Insula de Cuvinte;
6.Gheorghe A. Stroia – Metamorfice stări/ Metamorphical states;
7.Veronica Oşorheian – Anotimp cernut.
8. Victor Burde – Descântec de rouă
9. Felicia Feldiorean – Petale de suflet
10. Liviu Ofileanu – cinderella & alte marşuri funebre (poeme)
COLECŢIA EPOSS (proză, eseu, jurnal, roman):
1.Aga Lucia Selenity – Domnişoara Kitty (poveste);
2.Ion Lazăr da Coza – Apusul îngerilor (povestiri);
3.Elena Toma – Noaptea nu va mai fi acolo (jurnal autobiografic).
COLECŢIA EXEGESIS (analize şi comentarii, critică şi eseistică literară):
1.Gheorghe A. Stroia – Dincolo de vitralii (aprecieri critice);
COLECŢIA MAGIC(învăţământ preşcolar):
1.Maricica Stroia – Roco şi Creionul fermecat în lumea…(caiete speciale pentru preşcolari) – domeniile: limbă şi comunicare, ştiinţă (activităţi matematice şi cunoaşterea mediului), pentru nivelul I (3-5 ani) şi nivelul II (5-7 ani) – seturi a câte 3 caiete;
2.Maricica Stroia – Să exersăm cu Roco şi Creionul fermecat – Caiet de exerciţii grafice şi scriere, pentru preşcolari
3.Maricica Stroia – Roco şi Creionul fermecat în lumea … ANOTIMPURILOR (carte de colorat interactivă), … FORMELOR GEOMETRICE (carte de colorat), … FRUCTELOR ŞI LEGUMELOR (carte de colorat).
4. Gina Cobileac  – Sănătos de vrei să fii (educaţie pentru sănătate);
COLECŢIA FANTASY (literarură science-fiction):
1.Petru I. Szabo – Misiune printre stele (odisee spaţială);

Aşteptăm autorii interesaţi să ne contacteze, pe adresa editurii, sau pe pagina web, la următoarele date de contact: Editura ARMONII CULTURALE, Str. Siret, bloc 28, ap. 30, Adjud, jud. Vrancea, fix: 0374-064.594, mobil: 0741-078.627 sau 0733-636.116, e-mail:editura@armoniiculturale.ro, web: www.armoniiculturale.ro

Editor Gheorghe A. Stroia

 

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: