Protecţia consumatorului de literatură contemporană românească-George Vasilievici

o inițiativă care dorește a veni în sprijinul cititorului -Recenzii

Richard Steinpach-De ce permite Dumnezeu toate acestea

„În principiu nu aș dori decât să vă spun:există această carte atît de plină de ajutor ,care ne spulberă îndoielile și îi face posibilă spiritului libertatea viziunii.Ceea ce faceți cu această indicație este numai treaba dumneavoastră.Deși autorul Mesajului Gralului a scris:
„Eu ofer celui ce caută ,dar nu fac reclamă…Nu caut să conving nici măcar un singur om…Cel care nu îmi vrea cuvîntul ,n-are decît să-l lase.Eu nu îl impun nimănui.”
Între timp este din păcate urgența lucrurilor cea care ne obligă să ne ocupăm de aceasta.Deja noțiunea de” urgența lucrurilor”ne dezvăluie în mod șocant pînă unde am adus-o:am devenit sclavii propriilor instituții,care în loc să ne servească ,ne stăpânesc.Aici experimentăm Legea acțiunii reciproce! Dar cum s-a putut oare ajunge pînă aici ?
Dacă ne iese în cale pe autostradă un șofer care din greșeală circulă în sens opus sensului de circulație atunci exclamăm:”A înnebunit? Se pune în pericol pe sine și pe alții!”.Dar ca și astfel de șoferi ne-am deplasat persistent în direcția greșită ,împotriva curentului viu al Legilor Creației.
Acum ne plîngem din cauza celor ce se abat asupra noastră-suferința fiecăruia în parte, a popoarelor,ba chiar a întregii omeniri care și-a distrus propriile baze vitale,neglijînd cea mai mare „lege de circulație”,aceea a Creației.
Și totuși:în ce timp grozav,măreț,semnificativ trăim! Simțim că ceva se îndreaptă continuu spre noi,ceva ce va fi capabil să schimbe radical sistemul nostru de viață pînă acum.Știm de asemenea că lucrurile nu pot continua în acest fel.Altfel ne îndreptăm rapid,văzînd cu ochii spre decădere.Deci ne aflăm la o răscruce a lumii,mai importantă decît cea care i-a răpit omului odată grandomania de a fi centrul Creației.Ea ne impune un nou început spiritual..Acum trebuie să învățăm să ne adaptăm.
…………………………………………………………………………………………………………………………….
Dar ce folosește să știm că atîtea, de fapt toate, au fost greșite pînă acum,dacă nu găsim ieșirea și încă nu recunoaștem ceea ce e bine.Aici este, de parcă autorul Mesajului Gralului ar dori să ne ia blînd de mînă,cînd spune:
„Aduc un Mesaj ,de care oamenii se pot ține,pentru a ieși di erorile lor”,
și chiar aici se găsește ajutorul de care avem astăzi nevoie.”

Autor Garlonta Gabriela

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: